Skip to content

Over ons

Het Longfunctiecentrum

LongfunctiecentrumO2CO2 is hét centrum waar geadvanceerd longfunctieonderzoek plaatsvindt.

Voorkomen van longproblemen heeft onze prioriteit. Ons doel is om voor ieder persoon die problemen ervaart met de ademhaling en/of luchtwegen het mogelijk te maken dat ze in aanmerking komen voor uitgebreid longfunctieonderzoek.   

Dit doen wij door middel van geavanceerd longfunctieonderzoek aan te bieden om goed in kaart te brengen of er longproblemen zijn, zodat uw behandelend arts sneller een goede behandeling kan starten.

Eigenaar en longfunctieanalist Karin Lammering heeft 40 jaar ervaring opgedaan met longfunctieonderzoeken in het academisch ziekenhuis van Rotterdam, in een perifeer ziekenhuis in Den Haag en in researchinstellingen in Leiden en Groningen.

Zij heeft verschillende longfunctieafdelingen opgezet en gemanaged en daarbij heeft zij sinds 1985 research longfunctieonderzoeken mogen opzetten.

Voor iedereen

In het longfunctiecentrum kan iedereen terecht voor eenvoudig en uitgebreid longfunctieonderzoek. U kunt bij ons langskomen als u o.a. problemen heeft met de ademhaling, last heeft van hoesten, kortademigheid, veel slijm opgeven, longproblemen door Post-Covid, maar ook voor preventief onderzoek.

Verder kunt u ook bij het longfunctiecentrum terecht voor advies over aanschaf longfunctieapparatuur, protocollen/ richtlijnen longfunctieonderzoek, spirometrie homemonitoring, longfunctieonderzoek op locatie bij bedrijven en longfunctieonderzoek voor clinical trails.

Spirometrie

Onze longfunctie experts

Karin Lammering

– 40 jaar ervaring
– Oprichter Longfunctiecentrum
– Longfunctie analist

Frans portret 3

Frans Mertens

– 28 jaar ervaring
– Longfunctie analist
– Gespecialiseerd in technische longfunctie oplossingen

Bert portret 3

Bert Bannink

– 40 jaar ervaring
– Medisch technicus
– Gespecialiseerd in onderhoud en het aanpassen van longfunctieapparatuur